03 April 2009

MESYUARAT DI MELAKA


Saya telah diberi kepercayaan oleh Pengetua STAR untuk mewakili Penolong Kanan bagi menghadiri Mesyuarat Penolong Kanan SBP di Naza Hotel Melaka pada 31 Mac hingga 2 April 2009 yang lalu. Peluang yang diberikan ini amat berharga kerana dapat menimba pengalaman bermesyuarat dengan Pengarah dan pegawai tinggi Bahagian Pengurusan Sekolah Berasrama Penuh dan Kluster bersama-sama semua Penolong Kanan SBP dari seluruh negara.
Kehadiran saya ke Melaka kali ini disambut meriah oleh ahli keluarga, sahabat handai dan rakan sekampung. Terima kasih kepada adik saya Hidayah, suaminya Zainal dan Sabri yang membawa saya ke rumah mereka di Taman Pahlawan, Umbai dan bersiar-siar sekitar bandar Melaka. Terima kasih juga kepada Hussein (dari Kg Anak Kurau) dan isteri yang bersusah payah datang dari Kem Sungai Udang untuk berjumpa di Restoran Subaidah, Hang Tuah Mall walaupun baru beberapa hari berkenalan di portal Batu Kurau Kampungku. Tak lupa diucapkan terima kasih dan penghargaan kepada sahabat saya Tuan Haji Hassim Abdul Rahman dari SMS Muzaffar Shah yang sudi belanja makan ikan bakar di Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai dan melawat sekitar Perkampungan Warisan Melayu Kampung Morten.
Bukan itu sahaja, saya juga dapat berjumpa semula dengan rakan lama semasa menuntut di Universiti Malaya dahulu, iaitu Asmui Mustafa (PK SBPI Temerloh), Zubidah (PK Sekolah Seri Puteri) dan suaminya (PK SMS Alam Shah). Terima kasih Safuan (PK MCKK) kerana sudi jadi room mate dan menumpangkan saya balik ke Ipoh.
Pada awalnya apabila saya diminta oleh PK dan Pengetua untuk menghadiri mesyuarat tersebut, rasa berat juga kerana keadaan kesihatan yang kurang baik dan keputusan SPM yang tidak cukup cemerlang. Walaupun begitu saya gagahi juga menunaikan amanah yang diberikan itu dalam serba kepayahan. Rupa-rupanya ada hikmah yang cukup besar di sebaliknya. Syukurlah kepada-Nya kerana mengaturkan pertemuan di kota bersejarah ini bagi menyambung semula silaturrahim.

No comments:

Post a Comment

Saya amat hargai kiranya saudara dan saudari sudi mencoretkan sedikit ulasan dan komen membina terhadap apa-apa isu yang saya kemukakan. Terima kasih.